Iedere wolk heeft straks een zilverjodide randje… - Interessante Tijden (2024)

Iedere wolk heeft straks een zilverjodide randje… - Interessante Tijden (1)

Silver Lining, een fonds voor geo-engineering met 20 miljoen dollar startkapitaal

MIT Technology Review meldt dat de Londense miljardair en hedgefundmanager Greg Skinner zich stort op financiering van Geoengineering. Het ‘Silver Lining’-fonds (20 miljoen dollar) kreeg miljoenen van zijn Quadrature Capital Investment voor experimenten om meer wolken te maken via luchtvervuiling (aerosolen).

Volgens hun wetenschappelijk directeur Greg de Temmerman komt daar komende vier jaar nog 40 miljoen dollar steun bij. Hun eerste in april gestarte experiment in de baai van San Francisco- vanaf een oud vliegdekschip de USS Hornet- werd dankzij publieke verontwaardiging deze maand afgeblazen. Maar de VN-bureaucratie is voorstander.

Iedere wolk heeft straks een zilverjodide randje… - Interessante Tijden (2)

Weermanipulatie gebeurt al op steeds grotere schaal

Minder vuiltjes aan de lucht, meer zonnestraling
Er zijn vele fondsen die ‘Silver Lining’ heten, van fondsen tegen kinderkanker tot armoedebestrijding. Deze Silver Lining heeft .ngo als url. Zoals Silver Lining zelf meldt, is het eigenlijk jammer dat de Westerse wereld succesvol streed tegen echte luchtvervuiling.

Want doordat er minder vuiltjes aan de lucht zijn (aerosolen), zou daardoor meer opwarming plaatsvinden.

At the same time that humans are continuing to release climate-warming greenhouse gases into the atmosphere, expanding air quality regulations are leading to declines in the concentration of atmospheric aerosol particles. This is beneficial for public health and local ecosystems — at the same time, because most of these particles have a cooling effect on our climate, removing them generally adds to climate warming.

Met vuile scheepsbrandstof (nu al grote bron van wolkenvorming dankzij hoge zwavelgehalte ruwe stookolie) en vliegtuigen die sproeien zou je dat kunnen tegengaan. Het eerste experiment voor zogenaamde Marine Cloud Brightening met de Universiteit van Washington startte dus in april in Almeda, maar werd 11 juli afgeblazen, aldus CBS News.

Dat experiment werkt op de zelfde wijze als waarop Herman Russchenberg meer wolken boven de Noordzee zou willen maken.Russchenberg zou dat met windmolens willen doen, die zeewater oppompen en sproeien. Op die wijze imiteer je de natuurlijke wijze waarop wolken boven de oceaan ontstaan, via de mix van organische resten (bijvoorbeeld schuimalgen) en zoutdeeltjes.

Dat is dus een andere manier, dan het traditionele cloud seeding waarbij je zilverjodide gebruikt.

Iedere wolk heeft straks een zilverjodide randje… - Interessante Tijden (4)

De Simons Foundation heeft 3,7 miljard dollar aan investeringen uitstaan

Geo-engineering een miljardairsspeeltje
Het is dus niet de vraag óf geo-engineering plaatsvindt, maar op welke schaal het verder wordt uitgerold. Silver Lining kent de geijkte miljardairs als financiers, zoals de Betty Moore Foundation. Quadrature Capital heeft zelf sinds 2019 een klimaatfonds met een portfolio van 933 miljoen dollar.

Het gros daarvan gaat naar het stimuleren van de CO2-zwendel, net als bij collega-kapitaalhaai Chris Hohn en zijn Children Investment Fund, grootsponsor van Extinction Rebellion. Daarvan gaat dus komende jaren nog eens 40 miljoen dollar naar geo-engineering. Andere miljardairs die al in geo-engineering doken zijn oud Facebook-baas Dustin Moskovitz en zijn Open Philantropy Project, samen met Hedgefund-miljardair Holden Karnofsky. (Bridgewater Capital)

En natuurlijk Bill Gates met zijn FINEC (Fund for innovative energy and climate research)MIT Technology Review meldt dat ook een Simons Foundation zich stortte op financiering van geo-engineering experimenten. Dat miljardairsfonds werd opgericht door hedgefund-manager en wiskundige James Simons (en zijn dochter Marilyn), die mei dit jaar overleed.

De deadline voor aanvragen loopt tot 30 september.Volgens haar jaarverslag heeft die miljardairsclub liefst 3,76 miljard dollar aan investeringen uitstaan waar ze jaarlijks een rendement van 188,6 miljoen dollar uit halen.

Iedere wolk heeft straks een zilverjodide randje… - Interessante Tijden (5)

Uitleg in UNEP rapport over geo-engineering 2023

Grootschalige uitrol in het verschiet
De Amerikaanse overheid stak afgelopen vier jaar al jaarlijks 11 miljoen dollar in geo-engineering via de NOAA. MIT Technology Review maakt melding van het advies van de Amerikaanse KNAW om het budget tot 2030 op te hogen naar 100-200 miljoen dollar. MIT Technology Review citeert daarom aldus:

It’s likely a question of “when, not if,” and we should “act and research accordingly,” says Gernot Wagner, a climate economist at Columbia Business School, who was previously the executive director of Harvard’s Solar Geoengineering Research Program. “In many ways the time has come to take solar geoengineering much more seriously.”

Hun Nederlandse overheid zet vooralsnog in op het ‘carbon removal’-aspect van geo-engineering, waarover ik vrijdag al berichtte.Dat blijkt uit het advies op 10 juli ‘De Lucht Klaren’ van de door Rob Jetten ingestelde ‘Wetenschappelijke’ Klimaatraad, met Eindhovens deskundige Heleen de Coninck als vice-voorzitter.

Hun overheid zou nog meer ambtenarij en deskundigen moeten inhuren, om een ‘markt’ te maken voor CO2-verwijdering, naast het ETS-emissiehandelsysteem.

Iedere wolk heeft straks een zilverjodide randje… - Interessante Tijden (6)

Adviesrapport voor Tweede Kamer op 10 juli van door de regering gekochte ‘deskundigen’…

Heleen de Coninck schreef mee aan een ‘deskundigen’-rapport over geo-engeneering voor de Verenigde Naties. (UNEP)

Waar Heleen op dit gebied meer ‘deskundig’ is dan ik – nu na een maandje onderzoek- lijkt mij twijfelachtig. Ze is vast een D66-deuger en doet wat van haar gevraagd wordt door hun overheid met een prof.dr.titel er voor. Dan maakt een politiek advies voor meer overheid en ambtenarij meer sociale indruk.

En dat blijkt ook het geval. Ze is ‘hoogleraar systeemtransities’, kortom gepromoveerd op links slap geouweho*r en gebedel voor subsidie.

Iedere wolk heeft straks een zilverjodide randje… - Interessante Tijden (7)

Ja Tenzij, de Economist in november 2023

Het ‘Ja tenzij’-antwoord is al gegeven
Over dat rapport van de ‘Wetenschappelijke Klimaatraad’, de UNEP en hun advies voor nog meer bureaucratie en onderzoeksgeld meld ik morgen meer.Wat alvast blijkt, is dat met alle pleiten voor ‘governance’ het gewenste karrenspoor wordt getrokken van de discussie.

Ja we gaan het doen maar met meer toezicht, want dat levert meer baantjes voor onderzoek op en nog meer ambtenaren. Alle bladen met invloed, zoals The Economist lopen al voor acceptatie te lobbyen. Ook werd afgelopen jaar een zogenaamde Climate Overshoot Commission opgericht van politici, die acceptatie van solar radiation management moet afdwingen met het ‘ja meer subsidie en baantjes, tenzij’-principe.

Iedere wolk heeft straks een zilverjodide randje… - Interessante Tijden (8)

De geo-engineering is al toegevoegd als extra aanpak van klimaatveraangenaming

Hun aanpak heet afgekort CARE, met de E voor ‘explore sunlight reflection’.

Met georganiseerde tegenspraak krijg je zo geoengineering gemakkelijker geaccepteerd. Wanneer de acceptatie er is door geduwd, zal misschien blijken dat er reeds jarenlang al met de atmosfeer werd geklooid. Alleen heette dat dan niet zo. Dan dient deze ambtelijke operatie om een reeds voldongen feit geleidelijk in het publieke domein te brengen.

Iedere wolk heeft straks een zilverjodide randje… - Interessante Tijden (9)

De lucht boven Egmond aan Zee gistermiddag om 5 uur, na een heldere dag

  • Steun nu allereerst mijn verdere onderzoek, tot de onderste steen boven is, en dank voor de donateurs die mij helpen om dit werk voort te kunnen zetten.
Iedere wolk heeft straks een zilverjodide randje… - Interessante Tijden (2024)
Top Articles
#b15f52 - Giants Club - RGB 177, 95, 82 Color Information
Systems and methods for cyberbot network detection
PBC: News & Top Stories
Ogre From Halloweentown
Texas Roadhouse On Siegen Lane
Haunted Mansion Showtimes Near Amc Classic Marion 12
Davaba19
Eso Mud Ball Miscreant
How Much Food Should I Buy For Christmas? | Gousto Christmas
Tyson Employee Paperless
Jacob Chapel Live Stream
Sir Mo Farah says 'sport saved me' after finishing final race of illustrious career at Great North Run
Shaw Centre for the Salish Sea — Eight Arms, Eight Interesting Facts: World Octopus Day
Island Cremations And Funeral Home
Otr Cross Reference
Pennymac Mortgage Investment Trust (PMT) Precio de acciones, noticias, cotización e historial de yahoo - Yahoo Finance
Annika Noelle Feet
Localhotguy
Warped Pocket Dimension
Stone Eater Bike Park
Nccer Log In
Central Nj Craiglist
Craigslist Jobs Glens Falls Ny
Nbl Virals Series
Mta Bus Forums
Www.publicsurplus.com Motor Pool
Sunset On November 5 2023
How 'Tuesday' Brings Death to Life With Heart, Humor, and a Giant Bird
Joy Jenkins Barnett Obituary
Www.cvs/Otchs/Simply
Newton Chevrolet Of Russellville Photos
20 Fantastic Things To Do In Nacogdoches, The Oldest Town In Texas
Madden 23 Browns Theme Team
Lipidene Reviews 2021
Star Wars Galaxy Of Heroes Webstore
Giant Egg Classic Wow
How To Pause Tamagotchi Gen 2
Arrival – AIRPOWER24 6th – 7th Sept 24
[PDF] Canada - Free Download PDF
Craigslist Free Stuff Columbus Ga
Sbc Workspace
Bbc Numberblocks
Commissary Exchange Benefits What You Need To Know Aafes To Offer Service To Former Military
Trinity Portal Minot Nd
Watermelon Cucumber Basil Lemonade - Wine a Little, Cook a Lot
Culver's Flavor Of The Day Wilson Nc
The 7 best games similar to Among Us for Android - Sbenny’s Blog
Costco Gas Price Pembroke Pines
Union Corners Obgyn
Highplainsobserverperryton
Choices’ summer movie preview
Bookoo Garage Sales
Latest Posts
Article information

Author: Horacio Brakus JD

Last Updated:

Views: 5527

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Horacio Brakus JD

Birthday: 1999-08-21

Address: Apt. 524 43384 Minnie Prairie, South Edda, MA 62804

Phone: +5931039998219

Job: Sales Strategist

Hobby: Sculling, Kitesurfing, Orienteering, Painting, Computer programming, Creative writing, Scuba diving

Introduction: My name is Horacio Brakus JD, I am a lively, splendid, jolly, vivacious, vast, cheerful, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.